Liune ympäristö ja vastuullisuus

Liune on vastuullinen valinta

  • Liunen puolikovissa MDF-kuitulevyovissa käytetyt mänty ja kuusi ovat peräisin ainoastaan harvennushakkuusta saadusta puumateriaalista.
  • Runkoelementit valmistetaan CE-merkityistä teräsprofiileista, jotka kestävät takuulla kaikkia ilmasto-olosuhteita.
  • Teräsrakenteet eivät pala tai lahoa, ja niiden pitkäaikaiskestävyys on tutkitusti markkinoiden paras.
  • Rakenteiden muunneltavuus lisää Liune-väliovien käyttöikää ja pieni huoltotarve säästää elinkaarikustannuksia.

Liunen EPD-ympäristöseloste

Liune on kodin kaikkiin tiloihin sopiva väliovi, joka on vakuuttanut markkinat sekä teknisillä ominaisuuksillaan että upealla tyylillä. Liune on myös ympäristöystävällinen valinta. Täysin kotimaisen välioven logistiikasta aiheutuva hiilijalanjälki on pieni, ja sen hankinta tukee suomalaista elinkeinoa.

Yksi Liunen konkreettinen näyte kestävän kehityksen puolesta on EPD-ympäristöseloste, joka antaa ostopäätösten tueksi luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa tuotteen hiilijalanjäljestä. EPD-seloste osoittaa muun muassa sen, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %.Liunen ympäristöselosteen ja LCA-laskelmat on laatinut Rakennustietosäätiö RTS sr, ja vahvistanut kolmas osapuoli, Vahanen Environment Oy.

Tiesitkö tämän teräksestä?

Teräs on kierrätettävä ja ekologinen materiaali – pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Tarvittaessa jokainen teräskomponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudelleen, ja käyttöajan päätyttyä teräsrunko voidaan kokonaisuudessaan kierrättää. Liunen teräsrunkojen valmistaja Aulis Lundell Oy panostaa voimakkaasti kestävään kehitykseen ja haluaa osoittaa tuotteidensa aiheuttaman hiilijalanjäljen avoimesti.EPD-ympäristöselosteet Lundellin Gypsteel-teräsrangoille sekä kevyille ja kantaville teräsprofiileille on nähtävillä täällä:www.aulislundell.com/epd.

Mikä on EPD?

Environmental Product Declaration (EPD) on elinkaarianalyysiin perustuva, standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset, varmennetut ja vertailukelpoiset tiedot tuotteen ympäristövaikutuksista. EPD-seloste auttaa rakentajia ja suunnittelijoita saamaan kestävien valintojen tueksi sertifioitua tietoa tuotteen elinkaarenaikaisista ympäristövaikutuksista.