Ostajan opas

Liunella on ominaisuuksia, jotka tekevät siitä täysin ainutlaatuisen.

  • Ammattilaisten tuote, joka on kotimaan standardeihin valmistettu. Elementti on suunniteltu sopimaan osaksi normaalipaksuista, 66mm:n väliseinärunkoa.
    • Liune elementin runkopaksuudet: 66 mm, 70 mm, 75 mm, 95 mm, 120 mm
  • Kotimaisuus takaa nopeat toimitukset.
  • Markkinoiden ainoa mallisuojattu elementti, joka tulee aina valmiiksi hitsauksella kasattuna tontille, ja asennuksen voi aloittaa heti.
    • Elementin asennus jopa alle 30 minuutissa.
  • Ääneneristyskyky on tutkitusti jopa 30% parempi kuin tavallisen kääntyvän oven. Liunen äänitekninen ovi Tyyni (Liune D18) on täysin omaa luokkaansa vaativiin kohteisiin.
  • Vaihtamalla kaikki kääntyvät ovet seinän sisään liukuviksi oviksi saat kotiisi yhteensä jopa 5-10 m2 lisää käyttötilaa.

Miten valitsen oikean liukuoven?

Pohjakuvasta on yleensä hyvä lähteä liikkeelle suunnittelemaan tilan tarvetta ja tilassa tapahtuvaa liikennettä. Liune ratkaisee niitä monia pulmia, joita kääntyvien ovien kanssa on. Kun kodin pohjakuvaa suunnitellaan, kannattaa liukuovien paikat ja seinien paksuudet miettiä samalla valmiiksi. Oikean ovikoon valinta on helppoa, kun tiedetään, millainen ovi ja elementti kohteeseen on mahdollinen asentaa.

Lähtökohdat sisäovien suunnittelussa

Korjausrakentamisessa joudutaan ensin poistamaan kääntyviä ovia, joita voi olla samassa huoneessa monta avautumassa eri suuntiin. Liunen elementtirungolle voidaan purkaa tilaa vanhasta seinästä tai Liunen voi asentaa vanhan väliseinän päälle. Katso Liunen ratkaisut korjausrakentamiseen täältä.

Uudisrakentamisessa on suunnitteluvaiheessa tärkeää varata tila väliseinärungossa Liune Door -elementille. Voit todeta itse Liunen tuomat edut oheisesta pohjakuvasta.

Tila ei yleensä yhdisty luontevasti viereiseen huoneeseen, kun kääntyvä ovi hallitsee kulkuväyliä. Suunnittelun alkuvaiheessa on helppoa lisätä liukuvia sisäovia tilojen välille. Kodin pohjakuvaan voi suunnitella myös yhdistettyjä ratkaisuja saranaovien ja liukuvien ovien välillä.

Liune väliovi tuo lisätilaa kotiin.

Mitä minun tulee huomioida kun valitsen elementin paksuutta?

Tarkista seinän valitut paksuudet arkkitehtikuvista ja löydät oikean Liunen valikoimastamme; 66, 70, 75, 95 tai 120 mm runko. Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm. Perusmitta on että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko. Korkeudessa ei tarvitse huomioida kuin 100 mm asennusvaran kanssa. Elementtien vakiokoot ovat 66, 70, 75, 95 tai 120 mm ja näihin mittoihin lisätään kipsilevyt, jolloin tulee koko seinämän paksuus; esim. 66+13+13= 92 mm.

Meille tulee sähkövetoja oven elementin kohdalle seinään. Haittaako se?

Liunen elementissä on esivalmistetut sähkövetojen paikat ja elementin yläreuna on reijitetty, josta vedot viedään. Pintarasia-asennus on 66 rungossa ja 95-120 mm runkoon soveltuu upotetut rasiat.

Mahtuuko elementti oviaukosta sisälle?

Liunen runko tulee valmiiksi kasattuna esiasennettuna elementtinä ja mahtuu sisään korjauskohteissakin. Elementin siirrossa pitää olla kaksi henkilöä. Ovi tulee omana pakettina ja karmit omanaan. Kaikki tarvittavat kiinnikkeet ovat jo valmiina elementissä tai ovessa, mitään ei tarvitse kiinnittää tontilla. Poikkeuksen tekevät jotkin erityisvetimet, lukot ja sähkötoiminteiset automaatio-Liunet.

Lisää vastauksia kysymyksiin Usein kysyttyä -sivulla.

Lisätietoa toimituksesta ja asennuksesta täältä>>

Ohjeet verkkokauppatilaukseen täältä>>

Lataa LIUNE ovimallistoesite PDF

Pyydä tarjous tai tilaa!