Miksi teräs?

Liunen mallisuojattu ovielementti on tehty takuulla kestävästä teräksestä, koska se on monessa mielessä paras materiaali tähän tarkoitukseen.

Liune-tuoteperhe tehdään kotimaassa laadukkaista M1-luokitelluista rakennusmateriaaleista, joissa hyödynnetään ce-merkittyjä teräsrankoja.

  • Taloudellinen: Runkomateriaali teräs on kevyt ja luja materiaali. Huoltotarve on hyvin pieni, mikä pienentää elinkaarikustannuksia.
  • Lyhyt rakennusaika: Teräsrungon pystytys on nopeaa. Mittatarkat komponentit ovat helposti ja nopeasti yhteenliitettävissä. Lyhyt rakennusaika säästää myös muita kustannuksia.
  • Kestävä: Teräsrakenteiden pitkäaikaiskestävyys on tutkitusti markkinoiden paras. Teräs ei pala, ei lahoa, ja se sopii kaikkiin ilmasto-olosuhteisiin.
  • Kevyt: Teräsranka painaa vain kolmasosan puurangan painosta. Komponenttien asentaminen on helppoa.
  • Joustava: Rakenteiden ja tilojen muunneltavuus on hyvä suunnittelu- sekä käyttövaiheessa. Terästä voidaan tarvittaessa työstää myös työmaalla.
  • Monipuolinen: Teräs soveltuu tilaohjelmaltaan ja julkisivuiltaan niin asuin- ja liiketilojen kuin julkisten tilojenkin runkomateriaaliksi. Se tarjoaa monia mahdollisuuksia rakennusten arkkitehtuurille.
  • Ekologinen: 100%:sti kierrätettävä teräs on ekologisesti edullinen materiaali. Pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua. Elementin valmistuksessa esivalmistetuista komponenteista ei synny jätettä. Teräsrunko voidaan kierrättää rakennuksen käyttöajan päätyttyäkin, toisin kuin muut materiaalit. Terästeollisuuden energiatehokkuus tuotettua terästonnia kohti on kehittynyt merkittävästi kuluneiden vuosien aikana. Samalla hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti vähentyneet.

Liunen teräsruinkoinen liukuovi ja EPD-ympäristöseloste

Liunen teräsrunkojen valmistaja Aulis Lundell Oy panostaa voimakkaasti kestävään kehitykseen ja haluaa osoittaa tuotteidensa aiheuttaman hiilijalanjäljen avoimesti.

Liunen EPD-ympäristöseloste on nähtävillä täällä: www.liunedoor.com/epd.
EPD-ympäristöselosteet Lundellin Gypsteel-teräsrangoille sekä kevyille ja kantaville teräsprofiileille on nähtävillä täällä: www.aulislundell.com/epd

Voisiko teräsrakentaminen olla ratkaisu rakennusteollisuuden kosteusongelmiin? Lue lisää.