Ovien pintakäsittelyt

Valkoinen Liune ovi

Liunen sileä valkoinen liukuovivakioväri ovimallissa D3: Valkoinen NCS 0502-Y (RAL 9010), kiiltoaste on puolihimmeä. Muut värisävyt on tilattavissa lisätarvikkeena täältä.

Kiiltoaste: Kiillon vaikutus väriaistimukseen on hyvä ottaa huomioon. Kiillon lisääntyessä värin kylläisyys kasvaa, ja samalla muuttuu vaaleus-tummuusaste. Toinen asia, johon maalin kiilto vaikuttaa, on maalipinnan puhdistettavuus. Kiiltävät maalit ovat tasaisille ja kulutusta kestäville pinnoille, himmeät maalit sopivat epätasaisille pinnoille, ja niillä saavutetaan tasaisempi jälki; myös maalin hengittävyys yleensä on parempi, mikäli ajatellaan sisäilmallisesti.

Kiiltoasteet ovat:

  • Matta (täyshimmeä)
  • Himmeä 10...30
  • Puolihimmeä 30...50
  • Puolikiiltävä 50...80
  • Kiiltävä 80...

Asteikko kertoo valon heijastumisen tason pinnasta ja himmeä on mattapinnasta ensimmäinen askel kiiltävään pintaan. Saman sävyinen kiiltävä ja himmeä maali näyttävät erilaisilta, sillä kiiltävä pinta heijastaa valoa ja väri nähdään syvempänä ja tummempana.

Liunen maalatut sisäovet

Liune liitupinta pinkki oven pintakäsittely

Liunen sisäovet soveltuvat kaikkiin tiloihin ja sisustustyyleihin. Ne vaikuttavat voimakkaasti kodin ilmeeseen ja niiden avulla voidaan rajata ja rauhoittaa tilaa.

Liukuovilla on suuri merkitys sisustusarkkitehtuurissa; ei tarvitse miettiä kumpaan suuntaan ovi vie tilaa vaan voi keskittyä tarpeisiin ja käyttäjälähtöisyyteen. Liune Door -konseptilla saat täydellisen mahdolllisuuden suunnitella erilaisia tiloja.

Pinnoitetut ovet

Liunen sisäoven materiaalin sileä ja tasainen pinta soveltuu hyvin korkealaatuisen viimeistelyn saavuttamiseksi. Maalattujen ja lasisten ovien lisäksi Liune Door valikoimassa on pinnoitettuja ovia kuten:

  • viilutetut ovet
  • laminoidut ovet
  • kuultokäsitellyt ovet
  • printtiovet

Kuultokäsitellyt puuviiluovet

Puuseppämme valmistaa Liunen kauniit puuovet mallistoomme tammesta, männystä, pähkinästä tai koivuviilusta. Kuultokäsittely suojaa ja tuo esiin puun luonnollisen kauniin pinnan.

Lakatut ovet erikoistilauksesta: Lakkakäsittelyssä puun pinta voidaan tuoda esiin eri kiiltoasteina ja lakka antaa vielä erikoissuojaa oven pinnalle. Suosittelemme lakkapintaa oveen joka joutuu kovaan kulutukseen kuten lastenhuoneet tai kosteudelle altistuvat tilat kuten parvekkeen läheisyydessä olevat ovet tai pesuhuoneen ovet. Lakkapinta tehdään kuultokäsittelyn päälle.

Lakattavan puun ominaissävy vaikuttaa lopputulokseen; mänty on keltaisempi sävyltään kuin koivu ja keltaisuus voimistuu valon vaikutuksesta ajan kuluessa.

Pinnan tekstuuri: koivuviilu

Pinnan tekstuuri: koivuviilu

Pinnan tekstuuri: pähkinäviilu

Pinnan tekstuuri: pähkinäviilu

Pinnan tekstuuri: tammiviilu

Pinnan tekstuuri: tammiviilu

Pinnan tekstuuri: mäntyviilu

Pinnan tekstuuri: mäntyviilu

Pinnan tekstuuri: saunan puuovi

Pinnan tekstuuri: saunan puuovi