Lasiovet

Lasiovet Liune väliovet

Lasilla on suuri vaikutus nykyaikaisessa arkkitehtuurissa. Suurien ikkunoiden, lasiovien ja muiden elementtien luova käyttäminen tekee rakennuksista valoisia, ilmavia ja kutsuvia.

Valitse rakennuksesta sinua kiinnostava lasiovien alue ja laita mielikuvitus valloilleen. Lasiovia saa mattapintaisena ja geometrisesti tai luonnonläheisesti kuvioituna.

Ovilevy: 8 mm paksu karkaistu turvalasi, RakMK F2 2001 määräysten mukainen

Väri: värivaihtoehdot ovat opaali (eli ns. maitolasi), kirkas ja tummanharmaa

Karmi: maalattu sileä, vakioväri valkoinen, toimituksessa on karmitulpat mukana

Rullasto: laakerirullat, jotka ripustetaan liukukiskoon ja kiinnitetään oveen

Vedin: vetimen voi valita tuotesivun alasvetovalikosta. Lasioviin sopivia Liune-vetimiä pääset tutustumaan tästä.

Koot: kaikkia Liune lasiovia on saatavilla kokoluokissa LiO7-LiO12, yksi- tai kaksilehtisenä

Lasin käyttö sisäovissa antaa kotiin lisää valoa tinkimättä kuitenkaan turvallisuudesta tai omasta rauhasta. Lasi tarjoaa myös laajan valikoiman koriste-efektimahdollisuuksia.

Suosittelemme lasiliukuovelle hidastinta. Se tuo huomattavasti lisää käyttömukavuutta ja turvallisuutta, koska se pehmentää oven sulkeutumista. Hidastimen voi tilata verkkokaupastamme suoraan lasioven tuotesivulta, oikean reunan alasvetovalikosta.

Erityisen Liune-salvan avulla ovi pysyy kiinni ja vapautuu ulos seinärakenteen sisältä kevyesti painamalla. Lasiovissa Liune-salpa on oven yläosassa, ja se kuuluu vakiona kaikkiin seinän sisään liukuviin ovikokonaisuuksiin.

Tutustu Liune-lasioviin verkkokaupassamme!

Kohteisiin, missä on olemassa riski lasiin kohdistuvasta iskusta, kuten väliovet, suositellaan asennettavaksi iskunkestävä turvalasi. Liunen lasiovi on karkaistua turvalasia.

HUOM! Käsittele lasista ovea varovasti.

Lasiovi on karkaistua turvalasia, joka kestää elementtiin asennettuna suuria kuormia ja iskuja lasin tason suuntaisesti. Asentaessasi lasiovea pidä huolta, että lasin reuna ei kosketa kovaan lattia- tai seinäpintaan. Lasia ei saa koskaan käsitellä huolimattomasti ja varomattomasti. Reunat ovat lasin arin kohta. Jos lasiin tai lasin reunaan kohdistuu terävä isku, se särkyy pieniksi muruiksi.

Jos lasin reunaan tulee särö, lasia ei saa käyttää, sillä lasin rikkoutumisriski on ilmeinen asennuksen aikana ja sen jälkeen. Suomen Tasolasiyhdistyksen sääntöjen mukaan lasin valmistaja tai jatkojalostaja ei ole vastuussa lasirikoista, jotka tapahtuvat lasia asennettaessa tai sen jälkeen.

Lasin säilytys kuljetustelineessä asennukseen saakka.

ASENNUSOHJE (lasiovi s.6)