Liukuovet vaatehuoneeseen

Oma, erillinen vaatehuone on suosittu ja haluttu kodin säilytystilaratkaisu. Olipa vaatehuone sitten pieni tai suuri, kaikki siellä oleva tila halutaan käyttöön. Siksi liukuovi vaatehuoneen ovena on järkevä ja tilatehokas ratkaisu. 

Kun kaikki tila halutaan hyötykäyttöön, liukuovi vaatehuoneeseen tuo monia etuja etenkin pienissä huoneissa. Vaatehuone on usein yhteydessä makuuhuoneeseen, ja kun niiden välissä on liukuovi, tilat yhdistyvät luontevasti ja saumattomasti toisiinsa.

Vaatehuoneen säilytystilat tehokäyttöön liukuovella

Tehokas tilankäyttö pääsee oikeuksiinsa, kun kodin pohjapiirrokseen on suunniteltu liukuovi vaatehuoneessa.  Vaatehuone onkin yksi yleisimpiä yksittäisiä huoneita, joihin seinän sisään liukuvia Liune-ovia suunnitellaan.  

Vaatehuoneen säilytystilat saadaan liukuoven avulla tehokäyttöön, kun oviaukkoon ei tarvitse jättää oven avautumiselle tilaa. Vaatehuoneen kaikki seinäpinnat ovat vapaina esimerkiksi kaappi- tai hyllyratkaisuille. Liunen liukuovi tekee kaikenlaisista vaatehuoneista suuremman, oli kyseessä sitten uudis- tai korjauskohde, omakoti- tai kerrostalo.

Peililiukuovi tuo vaatehuoneeseen käytännöllisyyttä

Kun vaatesäilytys on keskitetty yhteen tilaan, on tilaratkaisun kannalta järkevää lisätä seinän sisään liukuvaan välioveen myös kuvastinpeili. Näin yhdellä muutoksella saadaan monta hyötyä: tilaa säästyy, kun väliovi liukuu seinän sisään ja kuvastinpeili ovessa kiinni antaa kaiken muun tilan vaatesäilytyskäyttöön.

Yksi vaatehuoneen olennaisia varusteita on peili, mutta sen ripustaminen seinälle vie valitettavan paljon säilytystilaa seinäpinta-alasta. Liune ratkaisee tämänkin ongelman lisäämällä liukuoveen kuvastinpeilin. Näin itse ovikin on hyötykäytössä, kun siihen on asennettu kokovartalopeili. Liunen Heijastus -kuvastinpeiliovissa peili voi olla joko molemmilla puolilla tai siten että toisella puolella on peili ja toinen puoli on sileä valkoinen ovipinta. Lisää erityisesti vaatehuoneeseen soveltuvia ovimalleja näet tämän sivun "Tuotteet" -välilehdellä.

Helppo ja kätevä ratkaisu

Kääntyvän oven taakse jäävää tilaa ei tarvitse murehtia, kun vaatehuoneeseen valitsee liukuoven. Seinän sisään liukuva Liune on monella tapaa nerokas ratkaisu. Suomalaisten säiden mukainen pukeutuminen vaatii paljon erilaisia vaatteita. Kaikelle pitää löytää säilytyspaikka, ja kätevin talvitakeille ja kesämekoille on vaatehuone. Siellä ne ovat aina helposti löydettävissä ja käyttövalmiina. Myös erilaiset kengät vaativat paljon säilytystilaa, Kun liukuovi on vaatehuoneessa, kaikki lattia- ja seinäpinta-ala on käytössä, ja kenkätelinekin mahtuu hienosti mukaan.

Liunen liukuovi on hiljainen, pyörästöt eivät pidä liukuessaan ääntä vaan rullaavat äänettömästi ovielementin yläreunan liukukiskossa. Ovi myös eristää ääntä paremmin kuin perinteiset kääntyvät ovet. Kaikki voivat käyttää liukuovea, koska se rullaa kevyesti ja mikäli ovista halutaan itsestään avautuvat ja sulkeutuvat, se onnistuu automaation avulla.