Liukuovet kosteaan tilaan

Kylpyhuone, kodinhoitohuone tai pesutila - Liunen liukuovi sopii hyvin myös kosteisiin tiloihin. Kylpyhuone ja sauna ovat yleensä ahtaita paikkoja, joissa tielle kääntyvä ovi aiheuttaa usein päänvaivaa. Seinän sisään liukuva Liune ratkaisee tilaongelmat. Liukuovi ei ole koskaan tiellä, jos näin halutaan, sillä se lukkiutuu paikoilleen ovirakenteen sisään. Auki ollessaan ovilevy ei jää näkyviin, ja tilaa aktiivikäyttöön vapautuu 1–3 m2/ovi verrattuna tavalliseen kääntyvään oveen.

Lisätila on aina haluttua, ja etenkin kosteissa tiloissa kaikki neliöt halutaan hyötykäyttöön. Liukuovi tuo käytännöllisyyttä ja lisää mukavuutta suihkutiloihin tai kodinhoitohuoneeseen. 

Voit tilata Liunen liukuovet kaikissa värikartan väreissä kohteen mukaan. Ovien korkeudet on saatavilla 2100-2600 mm. Liunen ovimallistossa on myös lukuisia esteettömyysmääräysten mukaisia vaihtoehtoja asuintaloihin. Liukuovi säästää lattiapinta-alaa 1–1,5 neliömetriä, kun avautumistilaa ei tarvitse varata kääntyvälle ovelle ja saman verran voi laskea tilasäästöä seinätilasta koska ovi liukuu seinän sisään. Kun kylpyhuoneessa on liukuovi, joka liukuu seinän sisään, kaikki tila on hyötykäytössä.

Liukuovi sopii kosteisiin tiloihin - erikoistarpeet on huomioitu

Kosteisiin tiloihin on suunniteltu oma Liune, jossa on otettu huomioon kohteiden vaatimat erityistarpeet, kuten kaatokourut ja ilmaraot. Sähkö- ja putkivedot voidaan huomioida elementissä, ja kalusteiden asennus rakenteisiin on mahdollista kalustetukien avulla. Myös turvallisuusmääräykset on huomioitu niin kylpyhuoneessa kuin saunassa. Lue lisää täältä.

Kosteaan tilaan soveltuu kaunis Teema (Liune D5), massiivinen MDF -ovi, joka on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla. Ovi ja karmit kestävät kulutusta ja kosteutta, jota esimerkiksi wc-tiloissa tai kodinhoitohuoneessa voi olla. Vakiovärisävy on valkoinen. Jos ovi altistuu vesiroiskeille, kuten esimerkiksi kylpyhuoneissa saattaa olla, valitse silloin kosteaan tilaan liukuoveksi Aika- lasiovi (Liune D9).

Liukuovi kosteaan tilaan - tuoteohje

Kosteiden tilojen Liune-ovien teknistä tietoa enemmän tuoteohjeestamme. Kosteiden tilojen Liunesta ja sen elementin asennuksesta enemmän tietoa sivulta 28 eteenpäin.

Liune tuoteohje

> PDF

Liunen asennus kosteisiin tiloihin