Elementti ja mitat

Liune Door toimitus sisältää aina myös valmiin palan seinärunkoa. Runkoelementtimme on tuotesuojattu hyödyllisyysmalli-suojalla, joten Liunen elementti on takuulla kestävä ja varmasti tehtaallamme lujaksi hitsattu. Liunen Quick Frame (QF-)-elementti on valmistettu jo tehtaalla. Laadukas ja luja rakenne takaa sinulle parhaan lopputuloksen. Valmiin Liune elementin asentaminen on myös helppoa. Valitset vain sinulle sopivan elementtikoon seinärungon ja kohteesi vaatimusten mukaan.

Elementtien mitoitustaulukko

Liune elementtien mitoitustaulukko

Tarkemmat ovimallikohtaiset elementtien mitoitustaulukot löytyvät Tuotteet -kohdan alta, jokaisen ovikokonaisuuden oman sivun "Tekniset tiedot" -välilehdeltä.

Liune Door elementti nostetaan paikoilleen väliseinärakenteeseen, kun seinän toinen puoli on valmiiksi levytetty.

Liunen liukuovikisko on tahraamaton, ja erikoiskäsittely takaa sen, että pyörästöt toimivat siinä pitkään.

Sähköistys: Liunen elementissä on esivalmistetut sähkövetojen paikat. Vedot viedään elementin yläreunassa, joka on rei'itetty. 66mm:n runkoon voi asentaa pintarasiat, ja 95-120 mm runkoon soveltuvat upotetut rasiat.

Elementin runkosyvyys: vakiokoot 66 mm, 95 mm ja 120 mm, korjausrakentamiseen lisäksi 70 mm runkosyvyys. Valitse elementti sinun kotisi väliseiniin sopivalla runkokoolla. Suomessa yleisin väliseinän runkokoko on 66 mm + 2x13mm kipsilevyä = 92 mm seinämäpaksuus. 95mm:n elementin paksuudella valmiin seinän paksuudeksi tulee molemminpuolisen kipsilevytyksen jälkeen 121mm. 120mm elementti on kahden kipsilevytyksen jälkeen seinäpaksuudeltaan 146mm.

Liunen elementin 66runkosyvyys

Pelkkiä elementtejä voi myös ostaa verkkokaupastamme.

Ovikoot yksilehtisessä elementissä: oviaukkojen vakioleveydet LiO6, LiO7, LiO8, LiO9, LiO10, LiO11 ja LiO12.

Ovikoot pariovielementissä (PO): oviaukkojen vakioleveydet LiO12, LiO14, LiO16, LiO18 ja LiO20.

Väliseinärunko: Liunen elementti on asennettavissa teräs-, puu-, tai betoniväliseinän runkoon.

Paino: 66 mm LiO9 painaa noin 29 kg. Muut koot +/-1kg /seinäsyvyys.

Materiaali: elementin runko on valmistettu kestävästä kuumasinkitystä teräksestä. Runko toimii osana seinärakennetta ja siihen voidaan kiinnittää erilaisia kalusteita annettuja ohjeita noudattaen.

Siirrot työmaalla: elementtiä siirtää työpari, jotta elementti ei vaurioidu laahausvaiheessa.

Kuljetustuet: elementin kuljetustukia ei saa poistaa ennen elementin asennusta.

Asennus: elementtirungon alareuna on asennettaessa valmiin lattiapinnan tasolla, joten liukuovielementtiä varten rakennettavan asennusaukon lopullinen korkeus määräytyy lattiatason korkeusaseman mukaan. Asennusaukon mitassa on huomioitu elementin yläreunaan tuleva 40 mm asennusvara.

Saunan elementti: on vedenpoistojärjestelmällä ja runko levytetään kosteutta ja lämpöä kestävillä materiaaleilla.

Elementille 10 vuoden takuu

Varastointi: elementti voidaan varastoida ulkona suojattuna, ellei toimituksen yhteydessä ole erillistä mainintaa.

Takuu: myönnämme kymmenen vuoden takuun Liune Door -elementtirungolle. Tämä edellyttää, että tuotteiden asennusohjeita on noudatettu ja tuotteet ovat kotikäytössä. Takuu on voimassa Suomessa.