Ovien hoito- ja huolto-ohjeet

Liunen valkoinen sävy on NCS S 0502-Y ja kiiltoaste 25. Ovet ovat hyvin kulutusta kestäviä sekä likaa hylkiviä. Ovien ja karmien pinnat kestävät hyvin normaalisti kotitalouksissa käytettyjä aineita. Pintojen pitkäaikaista altistusta ulkoisille aineille on kuitenkin vältettävä. Pinnat on puhdistettava likaantumisen jälkeen mahdollisimman nopeasti, jolloin ne saa puhtaaksi helpommin.

Maalatut-ja lakatut ovet

Liune ovien hoito ja huolto

Oven maali- ja lakkapinnat hylkivät likaa. Älä hankaa oven pintaa, ettei maalipinta vahingoitu. Mahdollinen pinnan epätasainen mekaaninen rasitus johtaa myös epätasaiseen kiiltoon. Pintojen pyyhkimiseen käytetään pesuliuoksella kostutettua kangasta tai sientä. Pesuaine poistetaan vesipesulla, jonka jälkeen puhdistettu pinta kuivataan välittömästi. Tavallisesti riittävä pesuaine on esim. laimennettu astianpesuaine. Vettä ei saa laittaa suoraan oviin.

Laminaattipinnat

Käytännössä yllä esitetyt pesuohjeet pätevät myös laminaattipintaisiin oviin, tosin laminaattipinnat kestävät kevyttä hankausta. Tarvittaessa pinnat voidaan pyyhkiä tuotteeseen soveltuvalla lakkabensiini -liuotinaineilla. Tämän jälkeen ovipinnat pitää huuhdella pesuaineella ja kuivata huolellisesti.

Saunan lasioven puhdistus

Saunan lasiovi puhdistetaan tavallisella saniteettitilojen puhdistusaineella tai astianpesuaineella runsaasti vettä käyttäen. Huuhtelun jälkeen ovi kuivataan huolellisesti lastalla, jotta vältytään kalkkitahroilta. Kalkkitahroja syntyy, kun kalkkipitoinen vesijohtovesi kuivuu jättäen lasiin valkoisia tahroja. Mahdolliset kalkkitarhat voidaan poistaa esimerkiksi laimealla etikkahappoliuoksella. Hankaukseen käytetään ikkunanpesuliinaa. Lasi huuhdellaan runsaalla vedellä ja kuivataan lopuksi huolellisesti lastalla.

Karmien puhdistus

Karmien pintojen pesuun soveltuvat vesi ja miedot pesuaineet. Pintojen pyyhkimiseen käytetään miedolla pesuaineliuoksella kostutettua kangasta tai sientä.

Liune ovien pyörästöt

Liune Door maintenance Roller wheels

Oven pyörästöt sijaitsevat liukukiskossa, ne ovat laakeroidut ja niitä ei tarvitse voidella tai huoltaa. Pyörästöt voidaan kuitenkin tarvittaessa vaihtaa. Liune on ollut markkinoilla vuodesta 2006, joten oven huoltoa ja uudistusta varten voi tilata esimerkiksi uudet pyörästöt tai uuden oven verkkokaupastamme.

Ovi on helppo vaihtaa

Muulla tavalla Liune väliovijärjestelmää ei tarvitse huoltaa. Liune-salpa eli oven lukituksen jousisalpa sijaitsee oven takareunassa, vetimen korkeudella. Vakiona kaikkiin seinän sisään liukuviin ovikokonaisuuksiin kuuluvan Liune-salvan voi tarvittaessa vaihtaa irrottamalla toisen ylä- ja sivukarmin sekä oven. Oven voi vaihtaa myös sisustustrendien vaihtuessa tai esim. Liunen maalatut ovet voi vuosien kuluessa maalauttaa uudestaan ja pinnoitetut ovet voi vaihtaa.