Automaatio Liune sähkötoiminen liukuovi

Sähkötoiminen automaatio-ovi helpottaa kulkemista

Liune automaatio, sähkötoimisen liukuoven kaukosäädin

Liunen sähköinen automaatiolla toimiva liukuovi mahdollistaa täydellisen esteettömyyden. Automaattisesti seinän sisään liukuvalla ovella saavutetaan liukuoven optimaalinen toiminta, kestävyys ja ennen kaikkea turvallisuus. Koneisto on räätälöity valmiiksi erilaisiin Liunen ovimalleihin ja käyttökohteisiin. Liukuovi on ohjelmoitu toimimaan tasaisella nopeudella halutun turvallisuuden varmistamiseksi. Kaikki liukuovikoneiston osat ovat jo valmiiksi asennettuina koneiston kanssa Liunen ovielementtiin sopivaksi.

Elementin rungon syvyys automaatiossa on aina 95mm. Sähköiset toiminteet voidaan tilata ovimalleihin Toivo (D1), Voima (D2), Taika (D3), Klassikko (D4), Vuori (D6), Valo (D7), Tähti(D8), Aika (D9) Heijastus (D10), Aalto (D13) ja Printtiovi (D14).

Automaatio tilataan verkkokaupastamme kunkin ovimallin "Valitse lisätarvikkeet" -kohdasta: www.liunedoor.com/tuotteet.

Käyttömekanismin vaihtoehdot ovat; ´

  • kaukosäädin
  • liiketunnistin
  • painonappi

Liune automaatio, sähkötoimisen liukuoven painonappi

Liunen automaatioelementti on osa valmista väliseinärunkoa ja se toimitetaan kohteeseen kasattuna yhdessä osassa. Elementissä on valmiina automaatio, joka kytketään muiden sähkötöiden yhteydessä. Automaatioelementti on Liunen tavallista elementtirunkoa 10 mm korkeampi eli 2140 mm. Siinä on lisäksi erilainen kiskokiinnitys.

Liune elementtirakenteen asentaminen on helppoa ja nopeaa. Pieni ja kapea koneisto on LIUNE elementissä, eli seinän sisällä ja näin sisustuksen vapaus säilyy. Voit myös hankkia automaatioelementin erikseen verkkokaupastamme. Hanki automaatioelementti erikseen täältä.

Sähkötoiminen liukuovi ei ole koskaan tiellä

Liunessa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään tehden ympäristöstä turvallisen ja toimivan. Ovi ei ole koskaan tiellä, sillä halutessaan se lukkiutuu paikoilleen ovirakenteen sisään. Lisää tilaa aktiivikäyttöön vapautuu 3m² verrattuna tavalliseen kääntyvään oveen, joka saattaa kaventaa kulkuaukon leveyttä tehden pyörätuolilla kulun mahdottomaksi. Liune-ovet vastaavat modernin asumisen vaatimuksia sekä esteettisesti, että teknisen toimivuuden kannalta. Esteettömissä tilaratkaisuissa ei ole kynnyksiä oviaukoissa. Kynnyksetön ratkaisu tekee liikkumisesta vaivatonta ja turvallista – niin liikuntarajoitteisille kuin kaikille muillekin. Liune-tuotteissa kotiteknologiaa voidaan hyödyntää, mikäli käyttöön halutaan automaattiovia. Kun oven yhdistää rakennuksen ympäristönhallintalaitteisiin, voidaan sitä ohjata kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla.

Esteettömyys on viisas investointi

Liune automaatio-ovi, sähkötoiminen liukuovi on täydellisen esteetön tilaratkaisu

Elämänkaaren eri vaiheet koskettavat meitä kaikkia. Kun kiinnitämme ajoissa huomiota asuinympäristöömme, edesautamme omaa turvallista ikääntymistämme tai seuraavan sukupolven taaperrusta. Asunnon rakentaminen onkin pitkäaikainen investointi. Hyvä suunnittelu ja ajoissa tehdyt esteettömät ratkaisut tuovat joustavuutta tulevaisuuteen ja nostavat asunnon arvoa. Jokaisen tavoitteena tulisi olla kestävä rakentaminen. Kaikki tarvitsevat esteettömyyttä jossakin elämänvaiheessa: lapsena kaikki on ensin korkealla ja vanhana matalalla. Kun huolehditaan perusesteettömyydestä, suunniteltu ympäristö sopii mahdollisimman monelle, mahdollisimman pitkään.

Ajattelemattomuus tulee kalliiksi

Kun asunto rakennetaan alusta alkaen esteettömäksi, se soveltuu kaikille eri käyttäjäryhmille elinkaarensa aikana. Samalla vältytään jälkikäteen tehtäviltä korjauksilta ja turhilta muutoilta. Pitkällä aikavälillä esteettömyys tulee edullisemmaksi, sillä tilojen toimivuus vähentää muutostarvetta ja lisää eri toimintojen sujuvuutta. On hyvä muistaa, että joskus puutoksia on käytännössä mahdoton korjata jälkeenpäin. Esteettömyyden parantaminen on järkevä investointi tulevaisuuteen. Siihen satsaaminen näkyy jatkossa entistä voimakkaammin myös kiinteistöjen arvossa ja asuntojen hinnoissa.

Automaatiolla toimivien liukuovien käyttökohteita

Sähköllä toimivat automaatioliukuovet sopivat erinomaisesti paitsi yksityiskäyttöön, myös julkisiin tiloihin. Kevyesti liukuva Liunen ovi soveltuu hyvin hoiva- ja palvelukoteihin. Automaatiolla toimiva liukuovi tukee esteettömyyttä, sillä oviaukkoon ei tule kynnystä ja kulkuaukko on joka tavalla esteetön kun ovi on seinän sisällä. Ovet voivat olla myös lukollisia ja vetimen saa tarvittaessa poikkeaviin kohtiin.

Ravintoloissa tulee usein tarve saada ovi auki ilman että siihen kosketaan, kun kuljetaan esimerkiksi keittiön ja ruokailusalin väliä. Ravintolatilassa voidaan käyttää automaatiotoiminteisissa ovissaliiketunnistimen, painikkeen, kaukosäätimen sijasta myös jalkapoljinta, jonka voi tilata erikseen ottamalla yhteyttä myyntiimme.