Saunan ovi

Liunen Lämpö (D11) -saunanoven voit valita puu- tai lasioviella. Puuovi on käsittelemätön, joten voit itse sävyttää sen haluamaksesi. Lasiovien sävyvaihtoehtoina ovat kirkas, opaali, ja tumma savu.

Saunanovi Liunen konseptilla tuo kaiken lisätilan pesuhuoneeseen. Tilansäästö on huomattava ja pesutilat saavat uuden tilankäytön ulottuvuuden. Saunan oven voit tilata täältä.

Puuovi:

Oven paksuus on 38mm. Saunan ovi on rimalevyä, joka on kevyt ja jäykkä materiaali.

Puuoven pintakäsittely: Ovi on käsittelemätöntä puuta, jonka voit sävyttää mieleiseksesi. Alla Liunen puiseen saunanoveen soveltuvia pintakäsittelyaineita ja sävyjä.

-Teknos Satu -saunasuoja, värikarttatäällä.

-Tikkurila Supi -saunasuoja, värikarttatäällä.

Lasiovi:

Sauna lasiovi

8 mm paksua karkaistua turvalasia, RakMK F2 2001 määräysten mukainen.

Värit: Kirkas, opaali, tumma savuharmaa. Vakiokarmi on lämpökäsiteltyä haapaa, joka valmistetaan tilauksen yhteydessä tarkistettavan saunan seinän runkopaksuuden mukaan, mukana puunastat (mäntyä).Oven kannattimet ovat hopeanväriset.

Vetimenä onLiunen pystyvedin, joka myydään saunanoven yhteydessä. Vetimen materiaali on käsittelemätön haapa.Vedin on ovessa ulkoneva, jolloin se vie n.8 cm vapaasta kulkuaukosta.

Jotta rakenteet säilyvät kuivina ja hyväkuntoisina, on kosteuden kanssa tekemisiin joutuviin sisätiloihin hyvin oleellista valita laadukkaat ja sinne varta vasten suunnitellut tuotteet. Siksi olemme suunnitelleet ja valmistaneet nimenomaan kosteisiin tiloihin soveltuvat Liune-tuotteet, joita voi turvallisin mielin käyttää niin kodinhoitotiloissa kuin vaikkapa saunassakin.Lue lisää kosteisiin tiloihin suunniteltujen Liune-ovien ominaisuuksista täältä.

Asennusaukon mittaaminen
Mittaa oviaukon leveys ja korkeus, niin saat oikean koon. Varmuuden vuoksi on hyvä ottaa mitat useammasta kohdasta ja kun kerrot leveysmitat kahdella saat noin elementin tarvitseman aukon seinärungossa. Tarkemmat mitat Liune elementinasennusaukolleovimallistoesitteestä.

Sauna lasiovi puuvedin

Miten valitsen oikean kokoisen saunanoven?
Ovi- ja karmimitta ilmoitetaan moduulimittana, jossa yksi moduuli (LiO10) on 100 cm.Karkea sääntö on että oven leveys x 2 on tarvittava tila elementille seinärungossa. Elementin asennuksessa molemmille sivuillejätetään noin 10-20 mm asennusväli. Elementin yläreunaan jätetäänsäätövara noin 40 mm.Elementin alareunaasennetaan valmiin lattiapinnan tasoon; lisätiedot asennusohjeessa. Esimerkiksi siis LiO9 elementin koko on 1935x2130, jolloin oven vapaa kulkuaukko on 810 mm ja korkeus on noin 2040 mm. Lattian ja oven väliin jää ovessa noin 100 mm tilaväli.

Saunan lasioven puhdistus

Lika ja tahrat poistetaan tavallisella saniteettitilojen puhdistusaineella tai astianpesuaineella runsaasti vettä käyttäen. Huuhtelun jälkeen ovi kuivataan huolellisesti lastalla, jotta vältytään kalkkitahroilta.

Kalkkitahroja syntyy, kun kalkkipitoinen vesijohtovesi kuivuu jättäen lasiin valkoisia tahroja. Mahdolliset kalkkitarhat voidaan poistaa esimerkiksi laimealla etikkahappoliuoksella (pöytäetikka laimennettuna). Hankaukseen käytetään ikkunanpesuliinaa. Lasi huuhdellaan runsaalla vedellä ja kuivataan lopuksi huolellisesti lastalla.

Kosteiden tilojen Liune-ovien teknistä tietoa enemmän tuoteohjeestamme. Kosteiden tilojen Liunesta ja sen elementin asennuksesta enemmän tieota sivulta 28 eteenpäin.

Liune tuoteohje

> PDF

Liunen asennus kosteisiin tiloihin

AINO kiukaan nyt myös Liunen verkkokaupasta!

Kosteat löylyt AINO-kiukaalla

Kotimaiset AINO-kiukaat ovat saatavilla nyt myös Liunen verkkokaupasta.

Katso täältä, kuinka sähkökiukaalla voi saada puukiukaan veroisen saunomiselämyksen!